Bino José Carlos

Bino José Carlos

Intryck

Avtryck, särtryck och annat tryck

Opponent och Palmemordet

PersonligtPosted by Bino Tuesday, March 28 2017 02:00:28

J och T kom och besökte i helgen och vi tog oss till Bronté på söndagen. Det var en fantastisk dag och vi slängde oss i saltvattenpoolen och bara njöt. Jag körde min imitation av fjärilsim igen – jag fick betyget -2 på en skala 1-10 av R förra gången jag försökte. O ville inte ens betygsätta. T gav mig en tvåa. Tack, men det var jag inte värd. Istället tror jag att jag har uppfunnit ett nytt simsätt: Sälsim.

==

T gillar att tala om världsekonomin och han gillar de som säger att allt håller på att gå åt he-te. Vi har diskuterat det många gånger och ibland spelar jag bollen där den ligger och ibland blir jag tokirriterad och kör igång min ”akademiska argumentationsmaskin”. Det är aldrig bra att göra i sociala sammanhang eftersom man blir ”elak” genom att dekonstruera argument till småbitar och sedan plocka ihop dem till omöjliga verkligheter. Jag försöker verkligen koppla bort den ”elaka opponenten” i mig när jag är i sociala sammanhang (och faktiskt också i akademiska). De post-moderna tänkarna visade ju med all önskvärd tydlighet att det inte går att argumentera rent utan att det alltid finns ”leap of faiths” som gör att man kan mala ner argumentet. Många hävdar att det är språket som låser in oss (men också befriar oss) eftersom vi inte kan komma ur det. Det är ett bra argument, men jag tenderar till att tro att vi inte kan vara ”rena” i våra argument eftersom det bygger på en slags omni-empati i vilken vi kan förstå allas agerande.

==

Jag såg en fantastisk K-special om Palmemordet där man filmade i Palmerummet där materialet är. Så här skriver Polisen på sin hemsida:

”Den är Sveriges i särklass största och kanske världens mest omfattande och har genererat flera hundra hyllmeter material som vittnesförhör och utredningsdokument. Utredningen jämförs i storlek med utredningarna om Lockerbieattentatet och mordet på John F Kennedy.”

Under diskussionen sa en av personerna (har glömt vem) att det är klart att det går att hitta stöd för vad som helst i så mycket material. Det är dessutom inte en historisk beskrivning av några hundra år och några miljoner människor utan det mesta rör den 28 februari och behandlar ett hundratal människor. Palmeutredningen kanske kan ge oss en hint om att det där med alternativa fakta inte handlar om falska fakta utan om möjliga tolkningar. Men eftersom det i princip är möjligt att göra vilka tolkningar som helst så kan det vara vettigt att ställa sig frågan om VEM som gör tolkningen. Detta är en av de viktigaste frågorna när man resonerar om källkritik.

==

Jag har räknat lite fel på mitt snus och nu är det dags att börja ransonera. När T och J kom kände jag mig snusrik, men det har betytt att jag har börjat snusa som om det var som vanligt. Det går inte. Nu är det max två påsar om dagen. HUGA.

==

I huset där jag bor – som ligger otroligt bra till – finns det en liten trädgård på baksidan. Jag sitter aldrig där eftersom det är så myggigt och skuggigt.I trädgården bor det en groda (eller ett par grodor?) som låter som FAN under hela natten. De klickar som om man slår ihop två pinnar. I natt var första natten jag tyckte att det var lite mysigt.

==

Jag ska åka hem om mindre än två veckor. Ska bli härligt att komma hem till familjen! Jag hoppas att jag kan hålla mina löften (som jag givit till mig själv) om att jag ska sluta springa så dj-ligt. Jag har liksom sprungit sen jag var 13… Eller – snarare det kanske är dags att börja springa – med "bena" istället för med huvudet!

==
Jag vill VERKLIGEN rekommendera 20th Century Women och Annette Bening. Vilken skådis! En mysfilm
==
Amelie från Montmartre har varit här:

==
Utsikt från Erskineville station. Utsikt mot CBD (Central Bank District). Ljuvlig soldag igår. Två dagar i rad utan regn! (Idag regnar det igen...)

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bino Tuesday, March 28 2017 03:54:57

I rest my case.

Posted by T Tuesday, March 28 2017 03:00:29

Det är i inte så, som jag ser på det, att jag gillar dom som bloggar om kommande ekonomisk härdsmälta. Det är snarare en oundviklig utveckling sett till de obalanser som den senaste "kraschen" 2008 bidrog till. Minusräntor med tillhörande lånekarusell kan bara (som jag ser det) sluta i krasch and burn. Ordentligt denna gång. Funderar på att börja odla potatis och annat på landet i förebyggande syfte 😉