Bino José Carlos

Bino José Carlos

Intryck

Avtryck, särtryck och annat tryck

Kärleskbombning och fem-femma

PersonligtPosted by Bino Tuesday, March 21 2017 01:49:02

Kärleksbombning

Födelsedag. Höstdagjämning. Och gratulationer en masse… Jag menar en myyyyys.

==

På morgonen tog jag mig till Manly beach (tillsammans med Novosarna). Jag missade en båt och sen skyndade jag till Café Fika för att hämta prinsesstårtan som jag hade köpt. Sprang till färjan och portarna stängde 5 meter från mig. Sen taxi in till universitetet för att hinna. Till klockan 12. Resan tog ca 3 timmar totalt och tårta och båt och taxi och tunnelbana gick på ca 100 dollar…. 750 spänn. Och tårtan var mest grädde. Men – jag fick bjuda kollegorna på något svenskt.

==

På kvällen fick jag champagne som min kära kära kära fru hade fixat och sen tog Novos ut mig på middag. PÅ steakhouse. När jag vill lyxa till det hemma så köper jag australiensiskt kött och nu bjöd de på en riktigt fin entrecote med min. MYCKET gott.

==

Under hela dagen gick jag in på Facebook och tittade på gratulationerna. Jag misstänkte att de skulle komma och jag visste att jag skulle bli glad. Men – varje år är det likadant – jag får en sådan varm känsla att mina vänner har tänkt på mig en stund på min födelsedag. Och jag tänker på alla och ser dem (Er?) framför mig. Underbart med kärleksbombningar!

==

Under en period lästa jag en del Levinas. Det jag kommer ihåg från den läsningen är att det är i relationen som människan skapas. Han betonar ansiktet och hur den andre får dig att se dig själv. The responsibility of the face. Födelsedagar är det som ansiktsboken gör absolut bäst! Du ser dig själv genom andra och – även om vi alla förstår att det är ’billigt’ att gratulera - så är HÄRLIGT att få gratulationer.

==

Bara tre veckor tills jag kommer hem och får träffa mina närmaste. LÄNGT.

=
55
==

När jag var sju kallade min morfar mig för fem-femma. Enligt Wiki:

”Femfemma, gammalt uttryck för idiot, dåre, stolle, knäppskalle, sinnesslö, galning etc.”

Anledningen var att jag fick två femmor i första klass. En i matte och en i kristendom (sic!). ”Ska Du bli en räknande präst” frågade morfar…

==

Nu när jag fyller 55 så kan jag flytta till seniorboende. HERREGUD. Jag läser på en hemsida:

”Ett seniorboende är som vilken annan bostad som helst, med undantaget att det är speciellt utformat med funktionalitet och tillgänglighet i åtanke. Boendeformen är inte bunden till om du hyr eller köper, och seniorboenden finns som både hyres- och bostadsrätter. Det som utmärker en seniorbostad är främst att den enbart är tillgänglig för seniorer, man måste alltså ha fyllt en viss ålder för att få kunna bo där. En vanlig åldersgräns är 55”

==

På en annan sida läser jag:

55-åringen befinner sig mitt emellan 50 och 60. 50 år är ganska ungdomligt. 60 år kan kännas gammalt. Hur 55-åringen själv ser på sin ålder är givetvis högst individuellt. När man kikar på presenter till en 55-åring kan dock försöka leta efter presenter som låter födelsedagsbarnet känna sig ung. Att ge bort en gubbkeps på 55-årsdagen är nog inte rätt väg att gå.

==

Men har faktiskt ingen åldersnoja. Det är ju liksom som det är.

==

"Men det här är ju en blomma som man köper när man inte vet vad ska man köpa för blomma!:

==
Det finns en del protestskyltar i Newtown:


  • Comments(2)//binoblog.catasus.se/#post144